3D Production Days naar 22 en 23 juni

Mon Mar 20 2023

03 20

3D Production Days naar 22 en 23 juni

07/02/2022

Door Ad Spijkers

Het evenement met onder meer RapidPro en MBD Solutions Event vindt plaats in het Klokgebouw in Eindhoven.


     

Mikrocentrum organiseert op 22 en 23 juni 2022 de eerste editie van de 3D Production Days, het nieuwe evenement rondom digitalisering in de hightech- en maakindustrie. In dit event verbindt Mikrocentrum de netwerken rondom vier evenementen met elkaar: RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres. Locatie is het Klokgebouw in Eindhoven, net binnen de binnenring van Eindhoven en op loopafstand van station Strijp-S. De 3D Production Days vindt plaats in de 3D Delta Week.

Klokgebouw

Bijna honderd jaar geleden luidde het Klokgebouw de overgang in naar de wereld van de kunststoffen. Philips vestigde hier de bakelietfabriek. Nu kiest Mikrocentrum dit voormalig fabrieksgebouw als eventlocatie voor de 3D Production Days. Net als een eeuw geleden zit de hightech- en maakindustrie midden in een transitie, nu naar digitalisering van de volledige workflow van design tot en met productie en onderhoud.

Charlotte de Jong en Karin Mous, eventmanagers van de 3D Production Days: “Met de 3D Production Days willen we als Mikrocentrum bedrijven uit de hightech- en maakindustrie helpen hun weg naar de productieomgeving van de toekomst, oftewel Smart Industry, efficiënt te versnellen.”

Het Klokgebouw is een totaal andere locatie dan u van Mikrocentrum gewend bent. Maar het karakter van dit iconische gebouw past goed bij de 3D Production Days. Het huidige stadsdeel Strijp-S is 'hip and happening' met meer dan honderd startups. Het Klokgebouw is industrieel, maar heeft charme. Het is een uitgelezen locatie voor een evenement dat de focus legt op een nieuwe manier van werken in de maakindustrie. Digitalisering verandert niet alleen de maaktechnologie maar ook de manier waarop mensen in de maakindustrie samenwerken.

De evenementzalen in het gebouw bieden volop ruimte voor de exposanten, het uitgebreide lezingenprogramma en de bezoekers.

Define. Design. Produce

Het evenement moest in december wegens corona worden uitgesteld, maar de opzet van de 3D Production Days blijft onveranderd. 3D modellen spelen een rol in alle fasen van het proces, van ideeën bedenken tot en met maken en onderhouden van producten. Dat gaat van ontwerpen en simuleren met CAD- en simulatiesoftware tot de productie van prototypes via 3D printen of Virtual Reality. Model Based Definition definieert hoe producten er moeten uitzien met tot, de productie (met steeds meer robotica) op basis van het PMI model wordt gevolgd door slim onderhoud. Ook hierin spelen 3D modellen voor de digitale tweeling en augmented reality een rol.

Define, Design en Produce, dat zijn de stappen die Mikrocentrum tijdens de 3D Production Days tastbaar maakt. De bezoekersdoelgroep loopt uiteen van productontwerpers en engineers, productiemanagers, werkvoorbereiders, AM-experts tot en met onderhoudsmanagers en ondernemers uit de maakindustrie. De extra voorbereidingstijd die de organisatie heeft gekregen door het uitstel, is benut om het lezingenprogramma verder uit te diepen. Mikrocentrum krijgt bovendien veel enthousiaste reacties van bedrijven die aan willen sluiten.

Foto: Mikrocentrum