PTC LiveWorx 2023

Afgelopen week hebben wij als TFH-team deelgenomen aan PTC #LiveWorx 2023 in Boston. We begonnen de week met een training over Generative Design. Gezien de groeiende relevantie van efficiëntie en materiaalverbruik, onderzoeken we met Generative Design de mogelijkheden om producten te creëren waarbij het materiaalverbruik tot een minimum wordt beperkt zonder in te leveren op de sterkte. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van latices (structuren). Met de toenemende adoptie van 3D-printen kunnen we deze structuren nu effectief toepassen.
 
Tijdens verschillende breakout-sessies werd duidelijk dat de digital thread een steeds belangrijkere rol speelt. We hebben interessante add-on applicaties gezien en nieuwe werkwijzen ontdekt voor zowel Creo Parametric als Windchill. Hoewel er opwindende innovaties werden gepresenteerd, was zelfs in Amerika de volledige automatisering van hoe wij als TFH deze kunnen implementeren nog niet bekend.

Het hoogtepunt was de speech van James Heppelmann, waarin hij aankondigde dat naast Windchill+ nu ook Creo+ is gelanceerd. Hierdoor is het mogelijk om Creo Parametric ook in de Cloud te gebruiken. Tijdens zijn speech benadrukte hij hoe de producten van PTC oplossingen bieden voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en snelheid. #ptc #LiveWorx

Previous
Previous

Carey Barnes of Action Engineering about the future of Model-Based Definition and Model-Based Enterprise

Next
Next

Waarom over schakelen van Creo Elements/Direct naar Creo Parametric